Ik werk alleen: is een kantoor huren interessant?

is een kantoor huren interessant?

Wanneer je zonder personeel werkt, lijkt het aanlokkelijk om thuis te werken. Tenslotte kun je in dat geval een deel van je privékosten, zoals je elektriciteitsrekening of internet, inbrengen als beroepskosten. Toch loont het om ook de 5 grote voordelen van een huurkantoor onder de loep te nemen.

  • Sociaal contact

Het is misschien wel het grootste nadeel aan thuiswerken: het gebrek aan sociaal contact. Zeker wanneer je huisgenoten wél buitenshuis werken. Als je kiest voor een kantoor maak je al gauw een praatje met de receptionist of je komt andere professionals tegen aan het koffieapparaat. Velen onderschatten hoe die kleine sociale momentjes je creativiteit als ondernemer prikkelen. 

  • Professionele uitstraling

Het staat net iets professioneler om je klanten te ontvangen in een goed uitgeruste vergaderzaal dan aan je keukentafel. Heb je toch de ruimte om thuis een vergaderzaal in te richten, zonder dat je klanten meteen ook een blik kunnen werpen op je privé? Besef dan dat het een dure grap is om een vergaderzaal in te richten met een projectiescherm, beamer, luidsprekers, tafel en genoeg stoelen. 

  • Werk en privé scheiden

Een andere uitdaging aan thuiswerk is dat je werk en privé nooit helemaal gescheiden kunt houden. Je wordt om de haverklap gestoord door een rinkelende deurbel, je kinderen of huisdieren en het is soms verleidelijk om voorrang te geven aan huishoudelijke taken. In een huurkantoor hoef je je maar op 1 ding te focussen: je werk. En zodra je de deur achter je dichttrekt kan je vrije tijd écht beginnen.

  • Kosten uitsparen

Als je een thuiskantoor inricht, ben je vrij om te doen wat je wilt. Daartegenover staat dat je zelf opdraait voor alle kosten. Sommige verhuurders staan ervoor open om te onderhandelen. Je kunt bijvoorbeeld vragen of er nieuwe lampen kunnen worden opgehangen of het kantoor herschilderd kan worden in ruil voor de gevraagde huurprijs. Bovendien is er in de meeste kantoren al airco en een goede geluidsisolatie voorzien, die je dus zelf niet meer hoeft te laten installeren om comfortabel te kunnen werken.

  • Locatie

In Vlaanderen is er al jaren een uittocht van gezinnen die de steden inruilen voor het platteland. Nochtans zit de meeste werkgelegenheid wel in die steden. Als jij ook gekozen hebt voor een stekje aan de rand, kan het interessant zijn om een kantoor te huren op een centrale ligging. Zitten de meesten van je klanten in Antwerpen en Brussel? Dan bespaar je jezelf heel wat reistijd naar je klant door te kiezen voor een huurkantoor tussen die 2 steden, in plaats van een thuiskantoor in het uiterste westen of oosten van het land. 

Wil jij je zaak extra professionele allure geven?

Kom de kantoren van Rivium vrijblijvend bezichtigen!

Vraag hier vrijblijvend een rondleiding aan in onze kantoren!

    Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

    Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in onze privacy policy