Businesspark Rivium – in een groene oase

De vrolijke, lichtgroene ramen en deuren van Businesspark Rivium geven het eigenlijk al aan: hier zit je in een groene omgeving.

Zet hier bij mooi weer de ramen van je kantoor open: je hóórt de stilte en ruikt de natuur !

Die natuur begint trouwens al van zodra je de deur uitgaat, met de picknicktafels op het grasveldje waar je bij mooi weer je broodje of salade kunt eten met de collega’s. En brandt de zon ? Dan ga je in de schaduw onder de bomen zitten. Druk even de pauzeknop in en geniet van de rust, de bomen, het uitzicht, de fietsende voorbijgangers.

Of loop even een frisse neus halen in het aanpalende Bospark of Het Boske.

Niets beter voor een aangename werksfeer en positieve vibes!

 

Klein-Willebroek en directe omgeving

Maar er is veel méér ! Het idyllische schippersgehucht Klein-Willebroek, op 400 meter wandelafstand, met zijn jachthaven, is omgeven door water. Het werd opgebouwd daar waar het Zeekanaal Brussel-Schelde uitmondt in de Rupel.

Vandaag kunnen fietsers en wandelaars vanop de dijken en over de bruggen in de regio genieten van het water en de gevarieerde fauna en flora.

Het veerpont brengt je om het half uur in enkele minuten gratis over de Rupel naar Boom. Daar belandt je aan bij Trattoria Kaai, waar je bij mooi weer op het terras lekker kunt eten met een grandioos uitzicht op de Rupel en Klein-Willebroek.

 

Natuurdomeinen en recreatiemogelijkheden

Hou je van mooie vergezichten ? Wandel dan zeker ook eens over de Rupeldijk, langs de restanten van de oude steenbakkerijen, met prachtig zicht op de oevers van de rivier, die hier tot wel 200 meter breed is. Of loop héél even verder stroomopwaarts, en bewonder kasteeldomein De Bocht met de ernaast gelegen zeilvijver of, steek door naar het provinciaal domein Hazewinkel.

Maar misschien hou je meer van kronkelende paadjes tussen gevarieerde boomsoorten ? Dan kom je in het tegen Klein-Willebroek aanschurkende gevarieerde natuurgebied Broek De Naeyer zeker aan je trekken.

Vanuit het Sashuis in Klein-Willebroek vertrekt de wandeling ‍'Otters en bevers op het spoor'‍ oostwaarts door dit moerassige natuurgebied, dat op zijn beurt weer grenst aan Biezenweiden: voormalige weilanden die beplant werden en nu met sloten en onder meer knotwilgen, berken en populieren een paradijs vormt voor diverse vogelsoorten, onder meer voor één van de grootste broedkolonie aalscholvers in Vlaanderen. Vanuit twee vogelkijkhutten kun je de vele watervogels goed bekijken !

 

Iets verder

Fiets je graag ? Verken dan de dijk en de oevers van de rustige Rupel met zijn oude, geklasseerde steenbakkerijen in de gemeenten Boom, Niel, Rumst…

Of misschien wil je langs diezelfde Rupeldijk wel een kort fietstochtje maken naar het 6 kilometer verderop gelegen idyllische gehucht Zennegat, waar de Zenne, de Dijle en de Nete samenvloeien in de Rupel ?

En natuurlijk heb je vlakbij, ook nog het prachtige provinciaal domein De Schorre, waar jaarlijks het wereldberoemde festival Tomorrowland plaatsvindt. Via het veerpont in Klein-Willebroek sta je op een 10-minuutjes in dit 75 hectare grote domein, dat werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten.

 

Honger gekregen ?

Ga dan, al dan niet met collega’s, even lunchen in één van de gezellige, lekkere en betaalbare eethuisjes op wandelafstand van Businesspark Rivium.

En trouwens: na een fietstochtje of jogging kun je hier ook een verkwikkende douche nemen !

Vraag hier vrijblijvend een rondleiding aan in onze kantoren!

    Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

    Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in onze privacy policy