5 tips voor een productieve werkplek!

productieve werkplek

Een stuitend aantal ziektedagen, KPI’s die zelden gehaald worden en collega’s die meer koffie drinken dan goed voor ze is: het kunnen signalen zijn dat er wat scheelt aan je kantoor. Met deze tips geef je de productiviteit op de werkvloer een flinke boost!

  • Stille plekjes

Voorzie aparte ruimtes waar je medewerkers concentratiewerk kunnen doen zonder om de haverklap gestoord te worden. Dat hoeven geen apart ingedeelde kamers te zijn. Je kunt het ook opvatten als 1 grote aparte ruimte waar iedereen in stilte werkt, een beetje zoals de studiezaal van een bibliotheek. Ook phone booths zijn een zegen voor landschapskantoren. Dat zijn geluidsdichte cabines waarin je kunt telefoneren zonder dat je gesprek je collega’s afleidt.

  •  Ergonomie

Het is geen geheim dat fysieke klachten de productiviteit flink belemmeren. Concentreer je maar eens op een complex dossier met een geknelde zenuw tussen je schouders. Helaas krijgt bijna de helft van alle bedienden die lang aan de computer zitten last van pijn in de nek, schouders en rug. Niet iedereen neemt daarvoor ziektedagen op, maar als dat tóch gebeurt, is het meteen voor gemiddeld 3 weken. Je doet er als werkgever dus goed aan om te investeren in kwalitatieve bureaustoelen, verstelbare bureaumeubelen en misschien wel zit-stabureaus of een deskbike.

  • Clean desk

Opruimgoeroe Marie Kondo wist het al: rommel creëert chaos in je hoofd. Spreek met je medewerkers af dat jullie vanaf nu een cleandeskbeleid voeren. Op het einde van de dag worden de bureaus leeggemaakt en wordt alles opgeborgen in lades en gesloten kasten. Vervang die rommelige papieren post-its aan de onderkant van je scherm door virtuele post-its op je bureaublad en hou je bureau in de loop van de werkdag zo leeg mogelijk.

  • Gezelligheid

Niemand komt graag 5 dagen per week werken in een ongezellig kantoor met kille tl-verlichting, grijze meubelen en een gevlekt vast tapijt. Een frisse werkomgeving met rijkelijk daglicht, kamerplanten en modern kantoormeubilair doet wonderen voor de motivatie van je medewerkers. Ook een ontspanningshoekje met een comfortabele zetel en wat bordspellen of een biljarttafel krikt de groepssfeer meteen op.

  • Gezonde snacks en drankjes

Ondertussen kennen we allemaal het effect van ongezonde snacks met veel toegevoegde suikers en verzadigde vetten: ze geven je een kortstondige energieboost, maar daarna zak je pijlsnel als een pudding in elkaar. Zet dus beter geen snoepbokaal op tafel en haal de frisdrankautomaat weg. Voorzie in plaats daarvan gratis water, vers fruit en gezonde energierepen voor je medewerkers. Er zijn verschillende start-ups die gezonde snackpakketten aanbieden op maat van bedrijven.

 

Benieuwd hoe productief jij en je team kunnen zijn in een kantoor van Rivium? Neem contact op en kom de sfeer zelf eens opsnuiven!

Vraag uw vrijblijvende offerte nu aan!

    Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

    Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in onze privacy policy