Waar moet je op letten als je een kantoor wilt huren?

De kogel is door de kerk: je gaat op zoek naar een kantoor voor je team of eenmanszaak. Maar dan zie je het gigantische aanbod aan kantoorruimtes. Hoe kies je? Waar moet je op letten? Een tip: neem deze checklist mee naar je plaatsbezoek!

 • Eerste indruk

Een frisse werkomgeving met het nodige comfort zorgt ervoor dat je je thuis voelt. Zie jij jezelf hier elke dag werken? Is er voldoende daglicht en een goede ventilatie? En niet onbelangrijk: is de kantoorruimte logisch ingedeeld? Een tuin of een gezellig terras om bij mooi weer buiten te lunchen of te vergaderen geeft dat tikkeltje extra aan je werkdag.

 • Onthaal

Kun je het gebouw zomaar binnenlopen of is er beveiliging? Is er een gedeelde receptie en hoe word je ontvangen bij het eerste bezoek? Hoe ondersteunt de receptie jou als je een kantoor zou huren? Vraag het na.

 • Vergaderzalen

Hoe groot zijn de vergaderzalen? En hoe moet je ze boeken? Kies voor een businesspark met een duidelijk beleid. Zo voorkom je dat jij en je klant nietsvermoedend binnenvallen in een bezette vergaderzaal.

 • Bereikbaarheid

Zijn er voorbehouden plaatsen voor je team en je bezoekers? Is de parking beveiligd en zijn de parkeerplaatsen breed genoeg? Bespaar je bezoekers parkeerstress! Hoe zit het met het openbaar vervoer? Een kantoor in de buurt van een station is altijd een troef, net zoals een ruime overdekte fietsenstalling.

 • Opslagruimte

Als je je archiefdozen en reservemonitors of -bureaustoelen moet bewaren in je kantoor, kost je dat meteen heel wat bruikbare ruimte. Kies voor een kantorencomplex waar je ook opslagruimte krijgt voor je huurgeld.

 • Sanitair

Zijn er douches voor medewerkers die met de fiets komen? Zijn er genoeg toiletten voor alle huurders in het complex? Is er ook een toilet voor rolstoelgebruikers? Is de keuken volledig uitgerust en groot genoeg voor iedereen? Neem een kijkje in alle ruimtes.

 • Wat is inbegrepen in de prijs?

Zijn wifi, onderhoud, elektriciteit en waterverbruik inbegrepen in de prijs of volgt er nog een jaarlijkse afrekening? Kun je vrij koffie en water nemen? Zorg dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

 • Stabiele verbindingen

Ergernis nummer 1 op kantoor: trage of onstabiele wifi. Test die ter plaatse en check ook of je telefoonsignaal goed is. Sommige gebouwen zijn zo sterk geïsoleerd dat je mobiele belsignaal het begeeft. Ook is de verbinding in sommige gemeenten minder sterk dan in andere. Test, test en test!

 • Uitbreidingsmogelijkheden

Op dit moment past je team misschien nog in een kantoor van 15 m2, maar wat als je bedrijf groeit? Kies voor een businesspark met kantoorruimtes van verschillende oppervlakten. Zo kun je snel en zonder gedoe verhuizen binnen hetzelfde gebouw.

 

Benieuwd of Rivium voldoet aan jouw eisen?

Vraag gerust je rondleiding via onderstaand formulier!

Vraag uw vrijblijvende offerte nu aan!

  Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

  Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in onze privacy policy